Kameratillverkare

Det finns många kameratillverkare på en så stor marknad som digitalkamerans, därför är det inte vettigt att lista alla. Nedan finns ett antal stora tillverkare, som bör ge dig tillräckligt med alternativ för att få svårt att välja.

Canon

Canon är en gammal tillverkare av kameror och tillverkar idag allt från enkla kompaktkameror till avancerad proffsutrutning. Om man får tro Wikipedia kommer namnet från barmhärtighetens gudinna.

http://www.canon.com/

Casio

Med tillverkning av allt från armbandsur till kassasystem via musikinstrument, kameror och miniräknare är Casio ett företag på många marknader.

http://www.casio-europe.com/se/

Konica Minolta

Sjukhusutrustning, kontorsmaskiner och kameror. Företaget tillverkar många olika system för bildbehandling.

http://www.konicaminolta.se/

Leica

Smått legendarisk kameratillverkare känd för små kvalitetskameror tillverkade med tysk precision. (Som vi alla vet är den bästa sortens precision.)

http://en.leica-camera.com/home/

Nikon

Stor tillverkare av kameror, grundat 1917 och idag ägt av Mitsubishi.

http://nikon.com/

Olympus

Tillverkar sjukhusutrustning, forskningsutrustning och kameror.

http://www.olympus.se/

Panasonic

Som många andra Japanska företag inom elektronikbranschen tillverkar Panasonic allt från bilstereoapparater, kameror, GPSer och projektorer till hygienartiklar och vitvaror.

http://www.panasonic.se/

Victor Hasselblad AB

Världsberömt svenskgrundat företag som sedan 1887 varit inblandade i kameror och bildframställning. Genomgick en kris 2004 och fusionerades med ett danskt bolag.

http://www.hasselblad.se/

Samtliga länkar leder till sidor utanför Digitalkamerakurs.se och inget ansvar tas för sidornas nuvarande innehåll. När de lades till var innehållet så som beskrivet på denna sida om detta ändrats låt mig veta!


Tipsa gärna andra om sidan genom att dela den med hjälp av knapparna nedan!